Alle websites die wij realiseren
zijn volledig responsive

Responsive Web Design?

september 30, 2014
emmas-blog

Responsive Web Design, afgekort ook wel RWD, zorgt ervoor dat een website zich aanpast naar het device waar de website op bekeken wordt. Nieuwsblog Mashable riep 2013 zelfs uit tot het jaar van het Responsive Web Design. Door de opkomst van het RWD heeft het bouwen van websites er een nieuwe dimensie bij gekregen.

Wat is Responsive Web Design (RWD)

Vroeger werden websites alleen bekeken op desktop computers of laptops. Deze verschilden vaak niet van beeldformaat- en resolutie. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone of tablet met toegang tot het internet, gevolg hiervan is een groeiend aantal mobiele bezoekers. Inmiddels zijn deze “mobiele bezoekers” verantwoordelijk voor ruim 20% van het totale internetverkeer.

Gevolgen van het RWD

Alle website die wij bouwen zijn volledig responsive. Dit houdt in dat de websites een goede gebruikservaring bieden op de verschillende devices. Of de website nou wordt bezocht op de smartphone of tablet, de content zal zich automatisch aanpassen naar de juiste schermresolutie.

emmas_responsive
Zoals in het voorbeeld van Emma’s eetcafe is te zien past de website zich aan naar het device waarmee de website bezocht wordt. De content wordt op de verschillende devices opnieuw ingedeeld. Wanneer nodig kan ervoor gekozen worden sommige content wel- of niet op bepaalde devices te tonen.

Toekomst van het RWD

Het percentage mobiele bezoekers zal de komende jaren blijven groeien. Het is daarom verstandig om te kijken of de website aan dit criterium voldoet. Wanneer de bezoeker niet de juiste gebruikservaring krijgt op de smartphone of tablet zal deze snel geneigd zijn de website te verlaten met als gevolg het mislopen van conversie.. Meer weten over responsive design? Neem gerust contact op!


Recente blogberichten

blog_logo
10 februari 2015

Een goed logo maken?!